Lliurament de claus en pisos d'habitatge per a joves en Sant Eloi, 2.

L'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Adigsa han lliurat 32 habitatges de lloguer per a gent jove al carrer de Sant Eloi, al districte de Sants-Montjuïc, al barri de Marina de Port...                                                                                           

Es tracta de 32 pisos de lloguer situats al carrer de Sant Eloi

Aquesta promoció s'afegeix als més de 2.700 habitatges amb protecció per a joves que l'Ajuntament de Barcelona ha impulsat aquests darrers anys en el marc del Pla d'Habitatge 2004-2007.

L'acte de lliurament de les claus ha estat presidit pel delegat d'Habitatge de l'Ajuntament, Antoni Sorolla, la regidora del districte de Sants-Montjuïc, Imma Moraleda, el director general de Promoció d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Gascó i el conseller delegat d'Adigsa, Frederic Linares. 

Els pisos estan situats al carrer de Sant Eloi, en un solar cedit per l'Ajuntament a l'Institut Català del Sòl (Incasòl), que els ha construït, i seran administrats per l'empresa Adigsa.

El projecte de l'edifici ha estat dissenyat per l'equip d'arquitectes Imma Balcells, Ramon Bartomeu i Daniel Torrubiano, que van guanyar el "Concurs de Joves Arquitectes", convocat per la Generalitat de Catalunya i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.


Habitatge "lluny dels tòpics"

En aquest sentit, Antoni Sorolla ha volgut destacar el fet que "arquitectes joves innovin en favor de la gent jove" i ha afegit que l'obra està "lluny dels tòpics que l'habitatge protegit té menys qualitat".

Així ho ha expressat també Joaquim Gascó, que ha dit que l'habitatge de protecció oficial pot ser "tant bo o millor" que el de mercat lliure.

Barri "en plena transformació"

Per la seva banda, la regidora del districte de Sants-Montjuïc, Imma Moraleda, ha volgut donar la benvinguda als nous veïns del districte i d'un barri "en plena transformació", com és la Marina de Port.

En aquest sentit, Moraleda ha volgut recordar que en un màxim de sis anys ja es podran notar els "canvis més radicals" al barri, com són l'arribada del metro i la desaparició de les naus industrials.

L'edifici compta amb quatre plantes de pisos i una planta baixa i, en total, disposa de 27 habitatges amb una superfície útil de 40 m2 amb un dormitori i 5 habitatges amb una superfície útil d'entre 48 i 54 m2 amb dos dormitoris. A més, un dels habitatges està adaptat per a persones amb minusvalia.

Els pisos inclouen un aparcament amb 19 places per a cotxes i 29 per a motocicletes.

La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Imma Moraleda, ha recordat que aquesta promoció, juntament amb la del carrer del Bronze, la de Gran Via-Química i la de Mare de Déu del Port (aquesta última pendent d'adjudicació), faran de Marina de Port el barri de Barcelona "amb més habitatge per a gent jove".